Kajakki

Kajakki on umpinainen, kaksilapailsella melalla liikuteltava vesikulkuneuvo. Kajakki sopii monenlaiseen melontaan: kuntoiluun, luonnon tarkkailemiseen ja retkeilyyn. Umpinainen ja matala rakenne mahdollistaa osaavalle melomisen myös tuulessa ja aallokossa.

Kajakkeja on monenlaisia: kapeita ja keveitä kilpakajakkeja, lyhyitä ja ketteriä koskikajakkeja, merikelpoisia merikajakkeja, ilmatäytteisiä packrafteja ja monia muita.

Oheiset kuvat ovat esimerkkejä, eivät tuotesuosituksia.

Merikajakki on noin 5 m pitkäja n. 25 kg painava, suljettavilla säilytystiloilla varustettu, muovinen tai kuituvahvisteinen tuuleen ja aallokkoon suunniteltu kajakki.
Retkikajakki -kaksikko on noin 6 m pitkä ja 35 kg painava, umpinaisilla säilytystiloilla varustettu, tukeva, kahden melottava kajakki.
Meri- ja järvimelontaan suunniteltu kajakkimela.
Perinteinen gröönlantilaistyylinen kapea, puinen mela. Se on parhaimmillaan meren tyrskyissä ja pitkillä retkillä.
Rata- ja maratonmelonnan kilpa- / kuntokajakki on 5,2 m pitkä nopea, kapea ja kiikkerä. Ei sovellu retkeilyyn, eikä kovaan aallokkoon. Ratamelonta on olympialaji.
Surfski -kajakki on n. 6 m pitkä nopea ja täysin umpinainen tuuleen ja aallokkoon suunniteltu. Soveltuu hyvin myös kuntokajakiksi.
Wing-, eli kuppi-, eli lusikkamela on suunniteltu vauhdikkaaseen kilpamelontaan.
Koskikajakki varusteineen: mela, melontaliivit, kypärä ja aukkopeite. Yleismallinen koskikajakki on 2 - 2,5 m pitkä ja n. 20 kg painava.Kanoottipoolo -kajakki on ketterä ja kevyt.
Kanoottipujottelu -kajakki on koskimelontaan suunniteltu nopea, ketterä ja kevyt. Kanoottipujottelu on olympialaji.
Packraft -kajakki on kevyt, jopa alle 4 kg, ja menee tyhjennettynä pieneen tilaan.
Neliosainen mela on kätevä säilyttää ja kuljetaa. Sopii myös varamelaksi.