Melonta

Tervetuloa mukaan!
Melomalla kohotat kuntoa ja edistät terveyttä, koet huikeita luontoelämyksiä, näet tutut maisemat uudella tavalla ja tutustut mahtaviin uusiin melontakavereihin. 

Kuvassa kolme nuorta aikuista hymyilevät aurinkoisena päivänä kajakeissa Herttoniemenrannan satama-altaassa. Taustalla on tori ja kerrostaloja.
Kuvassa nuori nainen hymyilee aurionkolasit päässä rannalla ja sanoo: "Ystävät kertoivat, kuinka melontaharrastus on vienyt heidät täysin mukanaan. Näin ihania kuvia retkiltä."

Näin pääset alkuun
Melonnan alkuun pääsee parhaiten osallistumalla Meloja 1 -peruskurssille. Se on helppo, hauska ja ehdottomasti suositeltavin tapa aloittaa melonnan harrastaminen. Meloja 1 -kursseja järjestävät melontaseurat, latuyhdistykset ja melontayrittäjät. Lisätietoa Meloja 1 -kurssista.

Missä voit meloa
Suomi on melojan paratiisi. Suomessa on 56 000 yli hehtaarin järveä, 36 800 km jokiuomaa, 336 000 km rantaviivaa ja 76 000 kpl yli puolen hehtaarin saarta. Meloa voi kaikkialla, missä se ei ole erikseen kiellettyä (mm. armeijan alueet).  

Melontakohteet löytyvät tällä hetkellä parhaiten Google-haulla sekä kyselemällä melonnan harrasteryhmistä esim. Facebookissa.


Melontaseurat, Latu-yhdistykset ja melontayritykset
Melontaa kannattaa jatkaa melontaseurassa tai latuyhdistyksessä. Seurassa melominen on hauskaa ja turvallisempaa. Seurat järjestävät myös monenlaisia retkiä, tapahtumia ja koulutusta. Saat käyttöösi kajakit, kanootit ja muut varusteet. Myös monissa alan yrityksissä on mahdollisuus jatkaa harrastamista vuokraamalla kalustoa tai liittymällä kanta-asiakkaaksi. 

Melontaseurat
Latuyhdistykset⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Kokeile ensin
Voit myös kokeilla melontaa ennen Meloja 1 -kurssille ilmoittautumista. Melkein kaikki melontaseurat, latuyhdistykset ja melontayritykset järjestävät melontakokeiluja. Kokeilu kestää yleensä 2-3 tuntia. Jokainen on tervetullut. Omia varusteita ei tarvita, kaiken saa järjestäjältä. Tervetuloa kokeilemaan!