Meloja 1 -melonnan peruskurssi on helppo, hauska ja ehdottomasti suositeltavin tapa aloittaa melonnan harrastaminen. Ole sinäkin meloja, ilmoittaudu Meloja 1 -kurssille.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Meloja 1 -peruskurssilla pääset nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia varusteita ei tarvita, kaiken saa kurssin järjestäjältä. 

Kursseja järjestetään sekä kajakeilla, että avokanooteilla. Kurssi voi olla retkimuotoinen,  perheille suunnattu tai koskimelontapainotteinen. Kaikilla kursseilla opetallaan kuitenkin samat melonnan perusasiat.

-Meloja 1 on melonnan oppipolun ensimmäinen askel, jonka ottamalla pääset jo pitkälle. Meloja1 -kurssin jälkeen pystyt melomaan suojaisilla vesillä itsenäisesti ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Kurssin suoritettuasi saa Meloja 1 -taitokortin.

Meloja 1 -kurssi on tarkoitettu jokaiselle
Meloja 1 -peruskurssi on tarkoitettu jokaiselle. Jos olet uimataitoinen ja osaat ajaa polkupyörällä, opit myös melomaan.

Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta, et myöskää omia varusteita. Sinun ei tarvitse olla urheilija, tietyn ikäinen tai muotoinen. Lievät liikuntarajoitteet eivät ole esteenä ja erityisryhmille, kuten vaikeammin liikuntarajoitteisille järjestetään sovellettuja Meloja 1 -peruskursseja.

Hinta
Meloja 1 -peruskurssin hinnat vaihtelevat. Tyypillisesti kurssimaksu on noin 100 € - 150 € / osallistuja. Hintaan vaikuttavat kurssin järjestäjä ja toteutustapa sekä oheispalvelut. Kurssiin voi sisältyä lisäohjelmaa, majoituspalvelua, eväät tai päätöskahvit. 

Meloja 1 -kurssin kesto ja sisältö
- 10 h yleensä kolme iltaa tai kaksi päivää
- melonnan perustekniikat: eteenpäinmelonta, peruuttaminen ja kanootin / kajakin  ohjaaminen
- melontaturvallisuus, vesiliikenne, olosuhteet ja toimiminen kaatumistilanteessa
- kajakit, kanootit ja melontavarusteet
- melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet
- ympäristötietous

Meloja 1 -peruskurssit löytyvät kurssikalenterista.


Kurssin kulku
Ensimmäisellä harjoituskerralla pääset tutustumaan kajakkiin tai kanoottiin sekä muihin melontavälineisiin. Pääset vesille kokeilemaan, miten melotaan eteenpäin ja taaksepäin ja miten käännytään. Harjoitteleminen tapahtuu rannan tuntumassa kokeneiden ohjaajien avustuksella. 

Ensimmäisellä harjoituskerralla opetellaan yleensä myös kaatumistilanteessa toimimista. Pääset siis myös uimaan. Kannattaa ottaa vaihtovaatteet mukaan.

Kurssilla harjoitellaan melontatekniikkaa sekä maissa, että vesillä. Saat huomata, että melonta on paljon monipuolisempaa ja sisältää paljon enemmän erilaisia tekniikoita, kun olet ehkä luullut.

Kurssiin kuuluu yleensä myös muutaman kilometrin eväsretki, jonka aikana tutustutaan lähivesiin. Eväät ja vaihtovaatteet kulkevat mukana. 


Kaatuminen jännittää
Kajakin tai kanootin kaatuminen jännittää monia ja kaatumisharjoitus voi pelottaa. Kajakki voi tuntua alussa kiikkerältä. 

Kiikkeryyteen tottuu nopeasti ja tasapaino kehittyy meloessa. Kaatumistilanteen harjoitteleminen on välttämätön osa melontaturvallisuutta ja alkujännitys vaihtuu harjoitellessa yleensä innostukseksi. 

Tukenasi on koko kurssin ajan kokeita ohjaajia ja melojia.