Paddling

Så här kommer du igång

Det bästa sättet att komma igång med kajakpaddling är att gå på en grundkurs i Kanotpaddling 1. Det är ett enkelt, roligt och definitivt rekommenderat sätt att starta dina kajakaktiviteter. Meloja 1-kurser arrangeras av kanotklubbar, Latu föreningar och företagare i branschen. Lär dig mer om Meloja 1 -kursen.

Var kan du paddla

Finland är ett paddlarparadis. Finland har mer än 56 000 hektar sjöar, 36 800 km av flodbädden, 336 000 km kust. Man kan paddla överallt där det inte är specifikt förbjudet (inklusive militära områden).

Just nu kan kajakdestinationer bäst hittas med en Google-sökning och genom att fråga om kajakpaddagrupper, till exempel på Facebook.

Kajaklubbar, Latu föreningar och företagare

Du kan fortsätta paddla i en paddelklubb eller Latu förening. Tillsammans är paddling både roligare och säkrare. Klubbarna organiserar också ett brett utbud av utflykter, evenemang och träning. Du kommer att ha tillgång till kajaker, kanoter och annan utrustning. Många företag i branschen har också möjlighet att fortsätta sin hobby genom att hyra utrustning eller gå med som en vanlig kund.

Paddelföreningar

Latu föreningar

Företagare

Prova först

Du kan också prova på att paddla kajak innan du anmäler dig till Meloja 1-kursen. Nästan alla paddelföreningar, Latu föreningar och företagare arrangerar testa på paddling tillfällen.  Experimentet tar vanligtvis 2-3 timmar. Alla är välkomna. Du behöver inte din egen utrustning, du kan få allt från arrangören. Välkommen att prova!