Meloja 1 -kursen

Meloja 1 -kursen är ett enkelt, roligt och definitivt det mest rekommenderade sättet att börja paddla. Var du också en paddlare, delta i Meloja 1 -kursen!


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Med grundkursen Meloja 1 kommer du snabbt igång med paddling. Utrustning kan du låna av kursarrangören.

Kurser hålls både med kajaker och öppna kanoter. Kursen kan vara utflyktsformad, familjeorienterad eller fors fokuserad. Alla kurser ger grunderna i paddling.

Meloja 1 är det första steget i ditt steg som paddlare. Efter Meloja1-kursen kommer du självständigt att kunna paddla i skyddade vatten och delta i ledda kanotturer och övningar. Efter kursen får du ett Meloja 1-nivåkort.

Meloja 1 -kursen är för alla

Grundkurs är för alla. Om du är bra på att simma och kan cykla lär du dig också lätt att paddla.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet och utrustning finns. Kom som du är! Du behöver inte vara en idrottsman i en viss ålder eller form. Milda rörelsebegränsningar är inte ett hinder.

Pris

Priserna för grundkursen varierar. Vanligtvis är kursavgiften ca € 100 - € 150 / deltagare. Priset påverkas av kursarrangören, såväl som hjälptjänster. Kursen kan innehålla ett extra program, boende, lunch eller slutkaffe.

Längd och innehåll för Meloja 1 -kursen

- 10 timmar vanligtvis tre kvällar eller två dagar

- grundläggande tekniker: paddling framåt, bakåt, samt styrtag

- paddling, båttrafik, väderförhållanden och övning att stjälpa med kajak

- kajaker, kanoter och kanotutrustning

- typer av kanot och hobby

- miljöinformation


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Meloja 1 -grudnkurser hittar du i kurskalendern.

Innehållsrekommendation för grundkursen för paddlare: 1.pdf 138 KB (finska).
Kursprogram

Presentation av kajaker och kanoter, samt annan utrustning. Du får möjlighet att paddla framåt, bakåt och svänga. Kursen är nära stranden med hjälp av erfarna instruktörer.

Du övar att stjälpa med kajak, så du bör ta med ombyteskläder.

Du övar kajak teknik både på land och i vattnet. Du kommer att upptäcka att kajakpaddling är mycket mer mångsidig och innehåller mycket mer olika tekniker än du kanske hade trott.

Många kurser gör en kort utfärd på några kilometer, där du lär känna det närliggande vattnet. Du bör ta med lunch och ombyteskläder i kajaken.


Det är spännande att stjälpa med kajak

Det är bra att öva att stjälpa i trygga förhållande, eftersom du får erfarenhet av hur en räddning går till. I början kan kajaken kännas ranck.

Balansen utvecklas snabbt och man väljer vid de gungande vågorna. Att öva att stjälpa med kajak är nödvändig del av paddlingssäkerhet och den initiala spänningen förändras vanligtvis till entusiasm när man tränar.

Under hela kursen får du uppmuntran och stöd av erfarna instruktörer i paddling.